пятница, 5 мая 2017 г.

“Пам'ятаємо. Перемагаємо”

 Героїв памяті вклонімось –

Своїм дідам, своїм батькам,

За їхні душі помолімось,

За те, що мир здобули нам.
Згідно Указу Президента України  «Про відзначення з 2015 року  Перемоги над  нацизмом у Європі та  завершення Другої  світової війни» Україна розпочала  нову традицію святкування 8 та 9 травня в європейському дусі пам’яті та примирення. Долучилися до відзначення цієї дати і учні Нововасилівського НВК.
Наш клас взяв активну участь у прибиранні  території біля  пам’ятника «Скорбна мати».
 
В  день Пам’яті та Примирення  вчителем історії Барною О.А. для учнів 7 класу була проведена виховна година «Сонце без миру не світить».
 
 ХХІ століття. Усе далі й далі відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни. Але кожного року  ми відзначаємо День перемоги, і ніколи не згасне пам'ять про всіх тих, хто поліг  у боях, хто віддав своє життя для нашого щастя.
Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися учні, вчителі, односельчани на урочистому заході “Пам'ятаємо. Перемагаємо”. 
Ведучими Лілею Муркою, Вікою Вацко та Вікою Муркою було представлено інформацію про події Другої світової війни та їхній вплив на Україну. Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять полеглих у війні . Дроздова Єлизавета та Бондаренко Євгенія виконували зворушливіі пісні воєнних років, а дівчатка 4 класу подарувалу глядачам танцювальну композицію  « Маки червоні».
 
Наприкінці свята вшановуючи пам'ять полеглих у Великій вітчизняній війні, учні школи поклали квіти до меморіалу загиблих.
 

1 комментарий:

  1. Учні та організатор - молодці! Хотілося б додати, що учні 7 класу - активні учасники самодіяльності Нововасилівського СБНТД, а висвітлена на класному блозі робота, це лише частинка шкільного життя дітей. Зразковим прикладом для інших, може слугувати їх виступ в Любомирівському психо-неврологічному інтернаті до Дня Перемоги, участь в урочистих мітингах сіл Нововасилівки, Біляївки, Значкове та села Задорожнє -9 Травня.

    ОтветитьУдалить